blog | 2022. október 26., 09:00

Miért

Te mit gondolsz, az irányít, aki kérdez? Ha igen, milyen irányba viszed a beszélgetőtársad?

David Clutterbuck az Európai Mentor és Coach Tanács egyik alapítója, 2022. októberében tartott webináriumon, arról mesélt, hogy milyen állomásai vannak a coach érésének . Tetszett az az üzenete, hogy az érett coach lebontja a szakma határait .

Egy ideje foglalkoztatott az a kérdés, hogy bár coachként azt tanultam, ne használjam a „miért” kérdőszót , a vállalkozásfejlesztésben szerzett ismereteim, és Simon Sinek „Kezd a miérttel” TEDx előadása azt sugallta, hogy OK lehet a miért is.

A coach fejlődésének első időszakát Clutterbuck „modell-alapú” szakasznak nevezi. Kezdetben tanulóként, ma már képzőként én is látom ennek a fontosságát. Modelleket kell alkotni, egyszerűsíteni kell a valóságot, hogy segítsük a megértést, a tanulást, majd a fejlődést. Kellenek a kapaszkodók.

Egyik kedvenc modellemet 2013-ban Daniel Meiertől „kaptam”. Daniel Ábri Judit által szervezett Coaching Határok Nélkül programján tartott workshopot a megoldásfókuszú teamcoachingról.

Modelljének az volt az egyik fontos üzenete, hogy a miért kérdés a problémás múltban tart, ami nem célja egy coaching beszélgetésnek. Ezzel szemben a „hogyan”-nal kezdődő kérdések előre mutatnak a vágyott jövő felé.

Ha példával szeretném szemléltetni, a két kérdés közötti különbséget az alábbi állításnál: Mostanában mindig időszűkében vagyok.

Miért vagy időszűkében?

Hogyan tudnál változtatni ezen?

Ez OK is volt részemről, és figyeltem, a mai napig figyelek rá, hogy kerüljem a miért kérdéseket a problémás múlthoz kapcsolódóan.

Ismerkedésem az értékteremtést , veszteségminimalizálást támogató lean menedzsmenttel elkezdte bontani a „miért” határait. Itt azt tanultam, hogy 5 miért kérdéssel el lehet jutni a problémák gyökeréig. Folytatva az előző példát: Mostanában mindig időszűkében vagyok.

1. Miért vagy időszűkében? Mert túlvállalom magam.

2. Miért vállalod túl magad? Mert bevonzanak az értékes, izgalmas feladatok, dolgok.

3. Miért vonzanak az értékes dolgok? Mert szeretek értéket alkotni.

4. Miért szeretsz értéket alkotni? Értelmet ad a létemnek.

5. Miért fontos, hogy értelme legyen a létednek? Mert így jó lenni. Az élet egy jó vállalkozás.

Azt vettem észre, hogy megosztott a szakma azzal kapcsolatban, hogy lehet-e továbblépni, a gyökérokok ismerete nélkül. Én azoknak a táborát erősítem, akik azt vallják, hogy arra fókuszáljunk, ami működik, ami jó.

Akik ismernek sokszor hallották tőlem, hogy az fogott meg a coachingban, és vált hivatásommá, hogy a felelősséget az ügyfélnél tartja. A mottóm Felelősséggel adj teret magadnak is ezt üzeni. A miért kérdések használatánál az a saját megélésem, hogy a „Miért fontos?” „Miért számít?” kérdések segítik az ügyfelet abban, hogy feltérképezze a belső mozgatóit. Ezek a gyökerek fontosak.

Ezeknek a mozgatóknak, értékeknek az ismeretében könnyebben tud felelősséget vállalni, döntéseket hozni, értelmet adni az életnek. Hiszem, hogy az élet egy j ó vállalkozás , rajtam áll, hogy dolgozok-e érte. Szerintem megéri, a befektetett munka meghozza gyümölcsét.

Szerintem bátran tedd fel a miért kérdést coachként is, ha az erőforrással teli múltban, vagy a vágyott jövőben kalandozol az ügyfeleddel.

Ha nem vagy coach, de hiszel benne, hogy életed vezetője vagy és ehhez szeretnéd fejleszteni coaching kompetenciáidat, jelentkezz az immár 5. alkalommal induló képzésünkre.

Szerző: Dr. Kovács Judit