blog | 2015. november 2., 14:37

VÁLLALKOZZ CSAPATBAN, EGY NAP HUBozás – 2015. november 18.

A debreceni StartUp hét szerdai programjainak a DebrecenHUB ad otthont. A HUB csapatával arra vállalkoztunk, hogy ezen a napon betekintést adjunk azokhoz a debreceni kezdeményezésekhez, melyek segítik az együttműködő vállalkozói kultúra építését.

HELYSZÍN: DebrecenHUB, Piac utca 34. IV/10

Mi a Debrecen HUB működtetői - Ági, Bence, Máté és jómagam – különböző tapasztalások során lettünk lelkes közvetítői az együttműködés kultúrájának. Számomra a Team Mastery program, ahol nemzetközi csapatban tapasztaltam meg a közös alkotás eredményességét, adta azt a lendületet, hogy Debrecenben minél több lehetőséget teremtsünk az együttműködést kereső vállalkozók, valamint a vállalkozói szellemiségű lakosok számára.

2015. november 18-án két HUBos program ad keretet a naphoz, a HUBzsolás és a HUB-műhely.

7:30 - 9:30 HUBzsolás – üzleti reggeli

A DebrecenHUB csapatának egy ötletelős találkozóján született a gondolat, hogy üzleti reggeli szervezésével még közelebb hozzuk egymáshoz a HUB közösségét. Bérlőinknek nem csak helyszínt szeretnénk biztosítani munkájához, az is cél, hogy segítsük a közösség épülését, építsünk a közös tudásra, hozzunk be új ismereteket a közösségbe. A találkozónkon már csak „HUB volt a tortán”, amikor Máté kitalálta az üzleti reggelink nevét a „HUBzsolást”.

9:30 - 10:30 Bemutatkozik az Innovatív Generáció Debrecen

2014. augusztus 1-én érkezett a budapesti !gen egyesület levele, melyben ez állt: „A célunk az, hogy egy kevert forprofit és nonprofit fejlesztő közeget teremtsünk, amiben mindenki hozzátesz, és mindenki megtalálja azt, amit kivehet belőle. A cél a vállalkozói szemlélet erősítése, fejlesztő tapasztalatok szerzése és a társakra találás.” Nem sokat kellett gondolkodni, amikor Tóth Laci, akinél szintén landolt az üzenet, felhívott és feltette a kérdést, belevágunk. Délelőtt megtudhatod, hol tartunk most, mi hogyan működünk mint csapat.

10:30 - 11:30 Bemutatkozik a Team Academy Debrecen

El tudod képzelni, hogy egyetemista vagy és az egyik képzés az egyetemen arról szól, hogy összekerülsz kb. tíz fiatallal, akiket korábban nem ismertél, majd egy fél év és saját vállalkozásotokon keresztül tanultok. Egyetemista vagy és vállalkozó egyben, a vizsga maga az élet. Találkozás az első vevőddel, tanulás az első hibákból. Visszajelzések a csapattársaidtól, melyeket néha nehéz feldolgozni. Az első ünneplés, amikor megérkezik a számlátokra az első pár ezer forint, amit a saját ötletetekből született szolgáltatás ellenértékeként kaptok. Ez is Debrecen. Izgalmas team coachként dolgozni, segíteni a fiatalokat. Azt szoktam mondani, coach szemléletű oktatók lettünk. A Team Academy Debrecen is bemutatkozik a HUB-ban.

11:30 - 12:30 Egy TED előadás + beszélgetés a co-working, co-creating-ről (szervezőtárs a TEDxNagyerdő)

Te „change maker”-nek tartod magad? Amikor TED, TEDx videókat nézek, TEDx rendezvények nézőivel, szervezőivel beszélgetek, azt érzem, hogy változást generálók között vagyok. Hihetetlenül inspirál ez a közösség. Ebből a közösségből, szellemiségből varázsolunk egy szeletet ebbe a napba. Légy része ennek a közös gondolkodásnak. Találd meg az üzeneted, amit érdemes terjesztened J

14:00 - 16:50 Közösségfejlesztés - Nyílt egyetemi óra 

Az egyetemen Közösségfejlesztés tárgyat taníthatok a Vidékfejlesztés mester szakon tanulók számára. Az órám pont szerda délutánra esik, ezért az az ötletem született, hogy költözzünk át erre a napra a HUB-ba és tegyük nyitottá az órát. Így került a programba egy egyetemi óra. Egy olyan témát, viszünk magunkkal erre a napra, ami nap, mint nap szembe jön velünk. Ez a kommunikáció. A jó kommunikáció a közösségfejlesztésnek is elengedhetetlen eszköze. Gondoltad volna, hogy a hallgatásról is tanulhatsz a kommunikációhoz kötődően? Gyere és hallgasd meg! Nézz rá önmagadra! Te melyik szinten hallgatsz a leggyakrabban? Befejezed mások mondatát?

17:00 - 20:00 novemberi HUB-műhely - Csapatban vállalkozni

A napot novemberi HUB-műhelyünk zárja. A HUB-műhely a csoportos coaching eszközeivel is dolgozik, azaz egy gondolat ébresztő, kreatív folyamat, melynek minden résztvevő alkotója. Mindenki hozzájárul, hogy garantált legyen a személyes, szakmai fejlődés. A részleteket a műhelyhez létrehozott Facebook eseménynél találod: https://www.facebook.com/events/1510719365889285/

Ha bármelyik program felkeltetette az érdeklődésed ne habozz, gyere el november 18-án, vegyél részt a HUB-ozásban!