HUB-műhely | 2017. június 6., 23:40

Kommunikáció, Kihívás, Kreativitás - HUB-műhely a résztvevő szemével

A májusi, Kommunikáció című HUB-műhelyről ezúttal Bodis Simona tudósítását olvashatod.

"Idén májusban részt vettem a Változás Élményműhelyen, és Judit felajánlásából a következő HUB műhelyre is nyertem egy belépőt. Nagy érdeklődéssel és kíváncsisággal vártam az eseményt, hiszen ez volt az első alkalom, hogy egy ilyen műhelyen vehettem részt, ráadásul a téma is rendkívül érdekesnek és hasznosnak ígérkezett - KOMMUNIKÁCIÓ. Fantasztikus élmény volt!

Most az lenne a "dolgom”, hogy a témáról beszámolót készítsek, de igazság szerint akár regényt is tudnék írni róla.:). Nagyon komplex és sokoldalú a téma, és biztos vagyok benne, hogy mindannyian számtalanszor olvastunk/tanultunk erről, hiszen a mindennapjaink egy fontos eszköze – folyamatosan kommunikálunk és minden szinten: önmagunkkal és másokkal, verbálisan és non-verbálisan... Néha sikerül, néha nem sikerül megértetni magunkat másokkal vagy megérteni másokat. Lehet, hogy csak nem tudunk helyesen "hallgatni" vagy "kérdezni"? A műhelyen feltett kérdésekre nagyon sok érdekes választ kaptunk, de még nagyon sok munka van hátra mindannyiunknak.

A kommunikáció folyamatos odafigyelést igényel, és mindig más és más kihívásokat tartogat számunkra, mivel helyzetektől és emberektől függően teljesen más "kommunikációs taktikát" kell használnunk.

És itt szeretnék visszatérni arra, hogy miért nyújtott ennyire fantasztikus élményt nekem ez a műhely: lehetőségem volt egy kellemes környezetben, nyitott es pozitív hozzáállásal jobban megérteni azt, hogy mi emberek mennyire mások vagyunk. Például azt, hogy valaki nem azért nem kommunikál, mert nincsen mondanivalója, hanem lehet, hogy csak nehezebben megy neki a kommunikáció, és keményen dolgozik annak fejlesztésén. Vagy éppen valaki, aki verbálisan látszólag jól kommunikál, mégsem éri el azt, hogy megértsék, hiszen lehet, hogy nem azzal van a probléma, hogy mit mond, hanem azzal, ahogyan mondja.

Igazából bármilyen témáról is lenne szó, tény és való, hogy a HUB műhely által könnyebb megérteni, elfogadni egymást és önmagunkat, elsajátítani a kreatív és pozitív hozzáállást.

Köszönöm az élményt, és alig várom a következő alkalmat:)"

És ha ezek után TE IS kedved kaptál, ragadd meg az alkalmat, és jelentkezz a júniusi alkalomra.

https://www.facebook.com/events/469256196750333