könyvajánló | 2015. szeptember 1., 23:44

Jim Camp: Merj nemet mondani...

Jim Camp: Merj nemet mondani... és juss el az igenig!

 

Az író egyike azoknak az üzletembereknek, akik tárgyalópartnereiket megeszik reggelire. Mindenki szeretne hasonló képességekkel rendelkezni. Egy kompromisszumokkal és előítéletekkel teli világban Jim Camp fejtetőre állítja a hagyományos, konvencionális tárgyalástechnikákat. Azt állítja, bátran adjunk hangot nemtetszésünknek, és biztosítsunk erre lehetőséget a partnerünknek is. Érje el a tárgyalások során kitűzött céljait, és építsen ki tartós kapcsolatot tárgyalópartnereivel!

Természetesen nyitva a lehetőség mindenki előtt, hogy olyan könyvvel ismertesse meg a közösségnek, ami számára többet jelent egy könnyed olvasmánynál. Ezen a héten Kiss Ákos hozott nekünk könyvet, és néhány gondolatot a jó öreg Schwarzenegger önéletrajzi könyvéből.

A Wolf Gábor féle Kisvállalati Marketing Biblia, vagy a Toyota módszer leírása, és az ehhez hasonló kötetek nélkülözhetetlen tudást jelentenek egy kezdő vállalkozónak, vagy egy gazdaságfejlesztési szakembernek. Ehhez képest a híres és sikeres emberek visszaemlékezéseit olvasgatni talán „hobbinak” tűnhet, de nem az. Ezek az olvasmányélmények azt adják,amit a szakkönyvek talán sosem: INSPIRÁCIÓT. Hiszen a híres emberek is ugyanúgy indultak, mint bárki más, csak valamit nagyon kitartóan, vagy nagyon másképp csináltak, és épp ettől váltak azzá, akik.