hírlevél | 2015. augusztus 3., 19:38

Friss és kötelező - Hírlevél 2015. augusztus

     


Helyzetjelentés • A hónap vállalkozója • Programajánló


Mindig valami új!

Tudjuk, hogy már az augusztusra vonatkozó hírekről, fejleményekről kellene írnunk (és mindjárt fogunk is), de részben még mindig a júliusi nyitásunk hatása alatt vagyunk. :) Július 9-én megrendeztük az első debreceni HUB partit, szerencsére sokan közületek elfogadták a meghívásunkat, és velünk ünnepeltek ezen a szuper hangulatú délutánon (és mindez nem csak a frissítő fröccsnek vagy a grillezett debreceninek volt köszönhető). Még este 10-kor is nyüzsgött a HUB: voltak, akik gyakorlatilag elkezdtek dolgozni, mások kisebb csoportokban beszélgettek vagy az erkélyen találtak régi-új ismerősöket. Nekünk ez a legnagyobb élmény, és ilyenkor mindig megerősítést nyer az, amit egyébként is tudunk - hogy a HUB csak részben szól a fizikai térről, a lényeget TI, a közösség adjátok! Köszönjük!

Aki ezúttal lemaradt volna, olvassa el Bence beszámolóját, nézze meg a képeket (köszönet Máténak) és a videót (köszönet Gismonak). És ne bánkódjon, lesz még alkalom a pótlásra! ;

A nyitás kapcsán a Cívishír is készített velünk interjút - mi pedig elmondtunk mindent, amit a történetünkről, a háttérről, az irodáról, a célkitűzéseinkről tudni kell. Itt olvashatjátok: http://www.civishir.hu/helyben-jaro/kell-egy-csapat-kozossegi-iroda-nyilt-debrecenben/0728193949

 

És akkor az ÚJDONSÁGOK!

Ettől a hónaptól már nem csupán az asztalainkat, de a termeinket is kibérelhetitek! Elsősorban azoknak a trénereknek, coachoknak, előadóknak ajánljuk, akik viszonylag kis csoportokkal (8-10 fő) dolgoznak, és a programjaikat szeretnék a belvárosban, egy innovatív, összkomfortos helyszínen lebonyolítani. Ha érdekel a lehetőség, egyeztess velünk mihamarabb időpontot (már augusztusban is vannak foglalt napok), keress minket a megszokott címen: info@debrecenhub.hu.

 

Örömmel számolunk be róla, hogy augusztustól egy új szolgáltatásunkat indítjuk útjára, a HUB-műhelyt.

A műhely az adott hónapban nemzetközi, vagy hazai szinten érintett terültre kalauzolja el a résztvevőket. A jelentkezők a választott, aktuális területek irányából nézhetnek rá önmagukra, környezetükre. A műhely egyfajta tanuló közösséget ad az érdeklődőknek. A választott témához kötődő egyéni, páros, csoportos feladatok segítik az előrelépést, önmaguk, vállalkozásuk, közösségük fejlődését. Egy-egy műhely 4 órás, interaktív foglalkozás, maximum 10 fő részvételével zajlik. A részvételi díj alkalmanként 5000 Ft/fő.

Íme a következő néhány hónap tervezett tematikája:


AUGUSZTUS: SZÁNDÉK - A tréning témája: Szerződésem önmagammal

SZEPTEMBER: BOLDOGSÁG - A tréning témája: Én és a pénz

OKTÓBER: VIZUALITÁS - A tréning témája: Vizuális kommunikáció (Strenner Szilárd)

NOVEMBER: VÁLLALKOZÁS - A tréning témája: Csapatban vállalkozni

DECEMBER: ÉRZELMI INTELLIGENCIA - A tréning témája: A lean és az EQ


Az első alkalomra augusztus 13-án kerül sor, természetesen a Debrecen HUB-ban. A részletekért katt ide: https://www.facebook.com/events/1467621690225666/, jelentkezni pedig a megszokott email címen (info@debrecenhub.hu) tudsz augusztus 11-ig.


A hónap vállalkozója

Mert a jó példából sosem elég - épp ezért úgy döntöttünk, hogy minden hónapban bemutatunk nektek egy olyan sikeres, innovatív gondolkodású helyi vállalkozót, akinek a története mindannyiunk számára érdekes és tanulságos lehet. Különleges életutak, fontos döntések, hasznos tanácsok - olyanoktól, akiknek már sikerült.


Ezúttal Kazai Péter bemutatkozását és gondolataiat olvashatjátok. Peti a Core Systems tulajdonosa és értékesítési vezetője, a Hajdó-Bihar megyei FIVOSZ elnöke, a Business&Beer programsorozat egyik szervezője. Nem mellesleg a szükséges informatikai szolgáltatásokat is ők biztosítják a Debrecen HUB számára. Rengeteg tapasztalattal rendelkező, sikeres vállalkozó és a Debrecen-környéki vállalkozói közösség egyik legaktívabb mozgatórugója.


Kazai Péter - Core Systems


"Az én generációm ebből a szempontból nagyon szerencsés korba született. Mi voltunk az utolsók, akik még megtapasztalhatták, milyen internet, facebook vagy okostelefon nélkül élni, és mi vagyunk az elsők, akik megismerhették ezeket a dolgokat, és aktívan elkezdték használni. Engem mindig is érdekeltek a kütyük és a technológia, szerintem ezért keveredtem az informatikai pályára, és ezért van most már egy több mint 8 éves cégünk a két másik tulajdonos társammal, akiket még az egyetemi kollégiumban ismertem meg. Tovább...

 


Programajánló


Íme azoknak az augusztusi programoknak, rendezvényeknek a listája, amelyek vállalkozóként, startupperként, nyitott és ambíciózus fiatalként Neked is érdekesek lehetnek. Ezúttal néhány szuper workshopot is találtok a listában, ha a pihenés mellett az önképzésre is szeretnétek időt szánni augusztusban. Ebben hónapban is lesz tehát miből válogatni. Hajrá!

ÁllásHack workshop

Augusztus 6., csütörtök, 18:00, Debrecen HUB

Hogyan érd el, hogy tutira behívjanak? Mi az az egy dolog, ami eddig 100%-ban működött és biztosítja, hogy behívjanak interjúra? Hogyan építsd a kapcsolati tőkéd, hogy a meg nem hirdetett pozíciókra is esélyed legyen? Kit keresnek a HR-esek? Milyen pozíció specifikus és univerzális skillek vannak, amik jelentősen megnövelik az esélyeidet? - Tarts Szabó Lacival csütörtökön, ha választ szeretnél a kérdésekre. Jelentkezéshez ide kattints, további részleteket itt találsz: https://www.facebook.com/events/401443233394725/


HUB-műhely - Szerződésem önmagammal

Augusztus 13., csütörtök, 16:00 - 20:00, Debrecen HUB

A nemzetközi esemény, amely az augusztusi HUB-műhely témaválasztását inspirálta a 21 napos "Purpose Challenge" (http://21daypurposechallenge.org/) Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne azon az úton járj, amin szeretnél! Kérdések: Tudod-e milyen utat szeretsz járni? Kitűzted-e a célt magad elé? Hogy veszed észre, hogy jó úton haladsz-e? Kik segíthetnek az utadon?

A HUB-műhelyen a helyed, ha szeretnél nyitott, őszinte párbeszédet folytatni és választ kapni ezekre a kérdésekre, ha szeretsz megállni és visszatekinteni, ha kíváncsi vagy a lehetőségeidre - ha szeretnél tanulni, fejlődni. A műhelyt vezeti: Katonáné Dr. Kovács Judit - coach & adjunktus.

További információk: https://www.facebook.com/events/1467621690225666/


Duplázd meg a vevőid számát! - 1 napos online marketing workshop

Augusztus 15., szombat, 9:00 - 18:00, Debrecen HUB

A program: Vevő érték optimalizálás folyamata: hogyan növeld a vásárlók számát, az egy főre eső költést és a költések gyakoriságát egyetlen, minden piacon működő stratégiával by Digital Marketer. Készíts igényes weboldalt mindenféle programozási tudás nélkül órák alatt, díjmentesen! // Forgalomgenerálás facebook-ról: "Hogyan szereztem 164 feliratkozót 40 óra alatt tök ingyen?" // E-mail marketing útravaló: Kampányhoz készült e-mail sablonok és hírlevélküldő beállítása, plusz havi 12.000 e-mail teljesen ingyen.

Előadó, szervező: Szabó Laci.  Részletek: https://www.facebook.com/events/641583032645592/

 

Bagoly Klub

Augusztus 26., szerda, 18.30, Roncs Bár

Volt már olyan, hogy olvastál egy könyvet, de az élményt nem tudtad megvitatni senkivel, mert a barátaid épp nem olvasták még azt a könyvet? Épp azért jött létre a Bagoly Klub, hogy az olvasás közös élménnyé válhasson. A havonta megrendezett alkalmakon mindenki elmondhatja, megvitathatja, ami kikívánkozik belőle az előre, közösen kiválasztott és elolvasott könyvvel kapcsolatban. Augusztusban J.D. Salinger Zabhegyező c. kisregénye kerül sorra. Részletek: https://www.facebook.com/events/1868489420043932/

 

Debrecen Smart City Meetup

Augusztus 27., csütörtök, 18.00, Víztorony

Mi az, ami a jövő városává tehet egy helyet? Mitől Smart egy város? A szervezők célja, hogy közösen gyűjtsünk ötleteket, találjuk ki, vitassuk meg, hogy szerintetek minek kell ehhez megvalósulnia, ti mit gondoltok a Smart City koncepcióról. Ötleteket itt és a személyes találkozáskor várnak! Részletek: http://www.meetup.com/Debrecen-Smart-City-Meetup/events/224118916/#event-comments-section

 Ha találtál hasznos információt...

Ha tudtunk újat mondani...

Ha továbbra sem akarsz lemaradni az aktuális programokról...


... iratkozz fel a hírlevelünkre, és persze kövess minket a Facebookon is!