vállalkozó | 2015. szeptember 1., 07:58

A hónap vállalkozója - a Glulu pékmanufaktúra csapata

Ezúttal a gluténmentes péktermékek előállítására szakosodott Glulu pékmanufaktúra alapító csapatának történetét és gondolatait olvashatjátok. A Glulu története egy igazi sikersztori, rövid idő alatt nagyon komoly eredményeket ért el ez a maroknyi csapat, mindezt töretlen lelkesedéssel és hittel. Év elején még nem ismerték egymást, idén nyáron céget alapítottak, jelenleg a saját üzemük kialakítása zajlik. És hogy mindezt hogyan érték el, és miért szeretnének "kicsik maradni", arról ők maguk mesélnek.


A mi történetünk, a Glulu pékmanufaktúra születése véletlen, mégis tudatos tényezők összjátéka.

„Már-már meseszerű!”

Képzeld csak el:

Érzed, hogy szeretnél kilépni a komfortzónádból, valami újat és homlokegyenest mást csinálni, mint azelőtt bármikor. Találsz egy izgalmasnak ígérkező képzést, ahol innovációt, startapokat, társadalmi vállalkozói létet emlegetnek és beiratkozol. Aztán egy izgalommal teli délután, ott találod magad négy ismeretlen fiatallal, és éppen dobókockák segítségével próbáljátok bemutatni magatokat egymásnak. Két hét múlva már közösen sütitek a képzési projektetek alapját képező gluténmentes péktermékeket. A három hónapos képzés végére, a rengeteg közös munkának köszönhetően szinte egymás mindennapjaivá váltok. Mini családdá kovácsolódtok és hat hónappal az első találkozásotok után, közösen vágtok neki egy rengeteg kihívást tartogató, ugyanakkor izgalmas útnak, immáron egy szintet lépve, a Glulu Pékmanufaktúra cégtulajdonosaiként.

Véletlen tehát, hogy pont mi öten, pont akkor, pont ott voltunk. Az !gen Debrecen képzése nélkül valószínűleg sohasem hozott volna össze minket a sors. Viszont utólag mégis egyértelmű számunkra, hogy a tenni akarás, az újítani vágyás, az őszinte érdeklődés és lelkesedés, valahogy tudatosan terelt minket össze. Adott volt tehát az ötlet: „Lillának van egy egyedi, cirokliszt alapú receptúrája, amit 5 év alatt fejlesztett ki. Készítsünk belőle friss, finom, gluténmentes kenyeret, pékterméket és tegyük elérhetővé a lisztérzékenyek számára!” Összeállt hozzá az ideális csapat is. Van köztünk hobby-pék, vendéglátós, projektmenedzser, pályázatíró és marketinges is, így a feladatok jelentős részét el tudjuk látni mi magunk.

Az alapoktól kezdtünk mindent és tudatos tervezés mellett, a sikeres vállalkozásépítés minden mérföldkövét érintve hoztuk létre a vállalkozást. Mindent megteszünk annak az érdekében, hogy a cégünk sikeres legyen. Piackutatunk, validálunk, preto- és proto-tipizálunk, promotálunk. Kiemelten figyelünk a piaci visszajelzésekre, a termékfejlesztésre és az önképzésre.

„Jótündér és szerencse”

Természetesen mindig jó, ha a kemény és kitartó munka mellé szegődik némi szerencse és egy jótündér is. A csapat rengeteget köszönhet Prokisch Józsefnek, aki mindenben támogatja a projektet. Az általa biztosított szakmai háttér segítette a lendületes indulást. Rengeteg hálával tartozunk neki.

Szerencsésnek tartjuk magunkat, hiszen a fogyasztói trendek alakulása (tudatos és egészséges táplálkozás térhódítása, a tudatos vásárlói rétegek növekedése), a piacunk bővülését eredményezi.

„Merünk kicsinek lenni.”

Válogatott, minőségi és természetes alapanyagokból összeállított lisztkeverékkel dolgozunk. Mivel tartósítószert nem használunk, a Glulu kenyerek ajánlott szavatossági ideje 2-3 nap. A kézműves technológiának köszönhetően minden termékünk szeretettel és gondoskodással készül. Ez a minőség azonban csak kis termelési volumen mellett fenntartható, ezért szeretnénk megmaradni kicsinek. Helyi piacra termelni, helyi munkaerővel. Így soha nem lesz majd több tucat embert foglalkoztató pék nagyüzemünk. Szeretnénk viszont több, hozzánk hasonló értékeket képviselő, lelkes vállalkozást, akikre rá tudjuk majd bízni a Glulu Pékmanufaktúra termékeinek készítését és képviseletét, az elvárt standardok szerint, az ország vagy akár a világ többi pontján is. Mi hiszünk abban, hogy kicsiként is lehetünk nagyok.


A Glulu csapata induláskor így állt össze: Prokisch Lilla (ötletgazda), Borotea Bella Boglárka, Kádár Tamás, Mészáros Tamás és Göblyös Béla. A !gen Debrecen képzés végén kilépő Mészáros Tamás helyét, Asztalos Zoltán vette át.


A Glulu termékekről és a csapatról is még több információt találsz itt: http://glulu.hu/, további képeket pedig itt.